Beregeningsinstallaties voor een zorgeloos groen gazon

Een fris groene tuin, zonder zorgen … het kan !
U hebt een mooie tuin en wil deze met de beste zorgen onderhouden. Maar (vooral in de zomer) is het een hele klus om met tuinslang en sproeiers alle planten, bomen en perken snel, gemakkelijk en regelmatig water te geven.

De mooiste tijd om een beregeningsinstallatie aan te leggen is tijdens de aanleg van een nieuwe tuin. De graafwerkzaamheden brengen geen schade toe omdat de tuin nog ingezaaid moet worden. Tevens kan er veel sneller gegraven worden doordat er geen obstakels aanwezig zijn. Ook in een bestaande tuin hoeft de aanleg geen probleem te zijn. Door gebruik van flexibele leidingen kunnen we gemakkelijk om elke boom of plant heen.

Over het algemeen is het voor- en najaar de mooiste tijd omdat de planten dan in rust zijn. Ook gedurende de zomer hoeft aanleg geen probleem te zijn, mits de beplanting van voldoende water wordt voorzien. De graafwerkzaamheden worden uitgevoerd met een minikraan, sleuvenfrees of zeer smalle spades, om geen schade toe te brengen aan de bestaande tuin. Tijdens het leggen van de leidingen kunnen gelijk elektriciteitsgrondkabels gelegd worden voor verlichting en/of wandcontactdozen.